De Amsterdamse politie heeft de mogelijke schutter opgepakt van de vergismoord op de 31-jarige dj Djordy Latumahina. In totaal zijn nu zes mensen opgepakt. De politie zoekt nog naar de tweede schutter. 

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie na een bericht in De Telegraaf.

De recherche toonde dinsdag beelden van de drie vluchtende mannen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, naar aanleiding van de aanslag in oktober die Latumahina doodde en zijn vriendin zwaar verwondde. Twee van de drie mannen die op de videobeelden te zien waren zijn nu gearresteerd. 

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) denken nu een van de schutters en de bestuurder van de vluchtauto in hechtenis te hebben. De andere verdachte zit al vast sinds dinsdag.

Beelden schutters Djordy leveren 30 tips op
Beelden schutters Djordy leveren 30 tips op

Invallen

Vijf aanhoudingen werden eerder verricht door arrestatieteams bij invallen in Aalsmeer en andere plaatsen in de omgeving van Amsterdam. Vier arrestanten worden door de politie gezien als betrokkenen bij de moord. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De man die woensdag is opgepakt is een 44-jarige Hagenaar. De politie heeft zijn woning doorzocht. Het OM had een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de veroordeling van de daders.

Vergismoord

Latumahina werd op 8 oktober 2016 onder vuur genomen in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam. Hij was vrijwel op slag dood, zijn vriendin raakte zwaargewond. Hun dochtertje zag de moord gebeuren.

Recherche en OM zijn er inmiddels van overtuigd dat het om een vergismoord gaat.  Het vermoedelijke echte doelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex in Amsterdam-West en reed net als het slachtoffer in een Mini Cooper. De man is inmiddels verhuisd.