Mannelijke bewoner nog spoorloos na afbranden rijksmonument in Exloo

De mannelijke bewoner van de woonboerderij die vannacht afbrandde in het Drentse Exloo, is nog niet gevonden. Hulpdiensten gaan uitzoeken of de man thuis was en is omgekomen bij de brand. Met de vrouw is inmiddels wel contact gelegd.  

Dat laat de politie aan NU.nl weten.

De vrouw verbleef bij familie elders in het land. Zij kon geen duidelijkheid geven over de verblijfplaats van haar man. De politie zegt tussen de resten van woning te gaan zoeken of zij een lichaam kunnen vinden.

Woensdagnacht gingen het pand van de Turv Exloo Distillery, een schuur en woonboerderij in vlammen op. Twee van de gebouwen zijn een rijksmonument. Volgens de brandweer was er sprake van "behoorlijk verwoestend vuur." Het vuur sloeg meters hoog uit de gebouwen.

De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting, maar kan pas vrijdag beginnen met een technisch onderzoek. "Dat heeft te maken met de hitte en de gevaarlijke stoffen die er nu nog zijn", aldus een woordvoerder. 

Omwonenden zeiden tegen RTV Drenthe dat alle panden ongeveer tegelijkertijd in brand lijken te zijn gevlogen.

Spanningen

Volgens lokale media waren er al langere tijd spanningen tussen de eigenaren van de Turv Exloo Distillery en inwoners van het dorp. Recent werd het bedrijf nog beklad. De politie bevestigt dat een aantal weken geleden de tekst 'ik vertrek' op de schutting is geschreven. 

Turv Exloo Distillery is een project van ondernemer Mathieu Smakman, die enige bekendheid kreeg met deelname aan het gelijknamige televisieprogramma Ik vertrek.

Het bedrijf bestond nog maar twee jaar, maar stond ook alweer te koop voor zo'n drie miljoen euro.

Lees meer over:
Tip de redactie