Het verkeer van Amsterdam naar Den Haag moet ook de komende dagen rekening houden met hinder bij de Schipholtunnel. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). De herstelwerkzaamheden zijn nog altijd niet klaar.

Door een brand maandag in een schakelkast in de tunnel raakten kabels, leidingen en camera's beschadigd.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zijn de problemen dermate complex, dat niet kan worden voorspeld wanneer alle zes rijstroken weer open kunnen. Momenteel maakt het verkeer gebruik van twee rijbanen.

Dat levert met name in de avond flinke files op. De VID blijft aanraden de A4 zoveel mogelijk te mijden of buiten de spits te reizen.

Luchthaven Schiphol is via een doorsteek wel bereikbaar, maar reizigers moeten rekening houden met files. In de spitsuren loopt de vertraging op tot een half uur, daarbuiten tot vijf tot tien minuten.

Brandje

De problemen ontstonden afgelopen maandag door een klein brandje. Hierdoor smolten zeventig kabels, waardoor de ventilatoren in de tunnel niet meer werkten. De ventilatoren zijn cruciaal voor de veiligheid bij een brand.

De kabels liggen in een kleine ruimte, waardoor er niet met veel mensen tegelijkertijd aan het herstel kan worden gewerkt.

Zware avondspits door afgesloten Schipholtunnel
Zware avondspits door afgesloten Schipholtunnel