De politie heeft woensdag opnieuw een verdachte aangehouden in een groot internationaal witwasonderzoek, dat via het Drentse Nieuw-Schoonebeek vertakkingen zou hebben naar België, Duitsland, Suriname en Sint-Maarten. Het gaat om een 47-jarige man uit Almere.

De verdachte werd op 13 maart al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Hij kon niet drect worden geïdentificeerd omdat de man een valse naam opgaf en valse identiteitspapieren bij zich had.

"Nadat zijn ware identiteit was vastgesteld en hij was verhoord voor het andere onderzoek kon hij vandaag worden aangehouden op verdenking van witwassen", aldus de politie. 

In de woning van de man is huiszoeking gedaan en beslag gelegd op 100.000 euro, een stroomstootwapen en een waardevol horloge. 

Politieactie

De man werd aangehouden een dag voor een grote politieactie in datzelfde witwasonderzoek. Tientallen agenten ondersteund door medewerkers van Defensie en inspecteurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD vielen meerdere panden binnen Er werden die dag vijf personen aangehouden.

De voorlopige hechtenis van twee verdachten een 49-jarige man en 50-jarige vrouw uit Nieuw Schoonebeek werd 27 maart met negentig dagen verlengd.