De Schipholtunnel is waarschijnlijk tijdens de woensdagochtendspits nog gesloten, de tunnel voldoet nog niet aan alle veiligheidseisen.

Rijkswaterstaat laat aan NU.nl weten geen tijdstip meer te geven voor de heropening van de tunnel nadat eerdere berichten over het openstellen van de tunnel niet bleken te kloppen of niet haalbaar waren.

Eerder werd gemeld dat de tunnel in ieder geval niet voor de ochtendspits van woensdag geopend kon worden. De ventilatoren in de tunnel, die cruciaal zijn voor de veiligheid bij een brand, werken nog niet naar behoren. 

Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat is dit probleem ontstaan doordat er zeventig kabels zijn gesmolten. De kabels liggen in een kleine ruimte, waardoor er niet met veel mensen tegelijkertijd aan het herstel kan worden gewerkt.

De reparaties zullen de hele nacht doorgaan. 

Drukte op snelwegen vanwege dichte Schipholtunnel
Drukte op snelwegen vanwege dichte Schipholtunnel

Dinsdag

Dinsdag leidde de sluiting van de tunnel tot grote chaos, voornamelijk op de wegen rond Amsterdam. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) liep het verkeer rond de A4, de A5 en de A10 helemaal vast, met files en grote vertragingen tot gevolg.

Verkeer wordt nog steeds aangeraden om zoveel mogelijk via de omleidingsroutes te blijven rijden.