In Eindhoven en Arcen is dinsdag de eerste lokale warme dag van dit jaar gemeten. Rond 14.30 uur was het 20,2 graden in Eindhoven en 20,0 graden in Arcen.

Na 14.30 uur zal het nog wat warmer worden en bereiken meer plaatsen in het zuiden van het land de 20 graden, meldt Weeronline. Normaal is het eind maart in het zuiden 's middags 11 of 12 graden.

Dinsdag zal volgens Weeronline waarschijnlijk niet de eerste officiële warme dag worden, daarvoor moet het 20 graden zijn op het landelijk hoofdstation in De Bilt. Donderdag wordt deze temperatuur daar mogelijk wel gehaald. Normaal vindt de eerste warme dag half april plaats.

De laatste keer dat het ergens in Nederland 20 graden was, was op 16 oktober van 2016.

Droogte

In verschillende regio's in Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant neemt het risico op een natuurbrand toe door aanhoudende droogte. Voor deze gebieden geldt dinsdag code oranje, meldt natuurbrandrisico.nl.

Dat betekent onder meer dat daar de kans aanwezig is dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat. In de natuur mogen geen vuren worden gemaakt, zijn wensballonnen en vuurwerk niet toegestaan en wordt roken afgeraden.

Bekijk hier de uitgebreide weersverwachting