Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vijftien jaar cel geëist tegen de inmiddels 49-jarige Maciej O. uit Alphen aan den Rijn. De man wordt ervan verdacht in 2014 zijn vrouw te hebben gedood en haar lichaam vervolgens in stukken te hebben gezaagd.
 

De man werd in 2014 tot een celstraf van vijftien jaar veroordeeld voor de dood van zijn 32-jarige vrouw. De Alphenaar ging in hoger beroep tegen de uitspraak. 

De vrouw kwam om op 19 mei 2013. Een paar dagen na haar verdwijning werden de stoffelijke resten van de vrouw op verschillende locaties in het water in Weteringbrug in Noord-Holland aangetroffen.

Weggemaakt

De verdachte heeft toegegeven dat hij het lichaam van de vrouw in stukken heeft gezaagd en daarna heeft weggemaakt, maar hij ontkent dat hij haar heeft gedood. Volgens hem hadden ze ruzie en was er gevochten. Vervolgens ging hij drinken en slapen en toen hij de volgende dag wakker werd, was ze overleden. Hij zou uit paniek hebben gereageerd.

De man en de vrouw lagen in scheiding en op de dag van haar dood had de man een brief gekregen waarin stond dat hij de woning op korte termijn moest verlaten.

Misdrijf

"De advocaat-generaal is van mening dat er voldoende bewijs is dat de man wel degelijk zijn vrouw heeft gedood", aldus het OM. "Zo zijn er meerdere aanwijzingen dat zij in de woning door een misdrijf om het leven is gekomen, is uit niets gebleken dat er een andere persoon in de woning is geweest."

De uitspraak in het hoger beroep is naar verwachting over twee weken, meldt het OM.