De A50 bij St. Oedenrode tussen Eindhoven en Oss is maandagochtend enkele uren afgesloten geweest nadat een vrachtauto met kippen was gekanteld. De weg richting Oss zou naar verwachting tot 12.00 uur dicht blijven, maar werd tegen 10.15 uur weer opengesteld. 

De vrachtwagen kantelde om 3.00 uur. In eerste instantie leken de problemen voor de ochtendspits verholpen te zijn, maar dit viel tegen.

De kippen moeten eerst worden overgeladen in een andere vrachtwagen. Daarom was de weg een groot deel van de ochtend afgesloten, aldus de VerkeersinformatieDienst (VID). 

De chauffeur van de vrachtwagen is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een aantal kippen wist na het ongeval te ontsnappen. 

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeluk is. 

Truck met kippen gekanteld op A50
Truck met kippen gekanteld op A50

Omrijden

De ANWB adviseerde automobilisten om te rijden via Den Bosch. Het verkeer ten hoogte van Sint-Oedenrode werd via de af- en toerit geleid. Op de A50 richting Eindhoven, tussen Veghel en Son en Breughel, ontstond een lange file. 

Ook verkeer op de rijbaan de andere kant op ondervond hinder in de ochtendspits. Een rijstrook werd afgesloten vanwege de reparatie aan de vangrail.