Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat onderzoek doen naar de behandeling van de tbs'er die wordt verdacht van het doden van twee mensen in Arnhem.

"Als hij inderdaad de dader blijkt dan is dat schokkend. We betuigen allereerst ons medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers", aldus de woordvoerder van het ministerie. "Het is belangrijk om te weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en om alle feiten op een rij te hebben. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is gevraagd om alle omstandigheden rond zijn behandeling te onderzoeken."

Het Openbaar Ministerie maakte zaterdag bekend dat de man die vastzit een tbs'er is uit een kliniek in Almere. In het kader van zijn behandeling verrichtte de man werkzaamheden buiten de kliniek, maar hij keerde daarvan op 15 maart niet terug.

Een speciaal politieteam van de Landelijke Eenheid was naar de man op zoek. Hij kwam in beeld als verdachte tijdens het onderzoek naar de dubbele moord in Arnhem. De tbs'er meldde zich vrijdag zelf bij het politiebureau in de Gelderse hoofdstad. De verdachte was in 2006 veroordeeld voor een geweldsdelict. Het OM wil daar verder niets over zeggen.

De twee doden werden donderdagavond gevonden in het voormalige hotel Rembrandt aan de Patersstraat. De slachtoffers zijn de 71-jarige eigenaar van het pand en een 73-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het onderzoeksteam heeft geen bijzondere relatie kunnen vaststellen tussen de verdachte en de twee slachtoffers. Mogelijk verbleef hij korte tijd in het voormalige hotel.

Lilian Helder van de PVV is boos dat de verdachte een voortvluchtige tbs'er blijkt te zijn. "Helaas is dit weer een schandalig voorbeeld van het gebruik van de maatschappij als proeftuin voor gevaarlijke tbs'ers", aldus het Kamerlid.

Omgeving hotel Arnhem afgezet vanwege vondst van twee lichamen
Omgeving hotel Arnhem afgezet vanwege vondst van twee lichamen