In het tijdelijke clubhuis van Satudarah in Tilburg is vrijdagavond een inval geweest. De motorclub wordt verdacht van witwaspraktijken. Er zijn zes verdachten aangehouden, meldt de politie. 

De arrestaties hadden niet met witwassen te maken. Drie mensen werden opgepakt omdat ze nog openstaande vonnissen hadden, eentje is aangehouden in verband met de aanwezigheid van een zak amfetamine en twee bezoekers moesten mee wegens verboden wapenbezit.

Tientallen leden die in het clubhuis waren, werden gefouilleerd. De actie begon omstreeks 20.30 uur en er waren zo'n vijftig agenten bij betrokken. Onder meer administratie is in beslag genomen.

De aanwezige clubleden werden allemaal gehoord. Een politiewoordvoerder eerder op de avond over de inval: ''Niemand wordt aangehouden, behalve als sprake is van strafbare feiten zoals verboden wapenbezit''.

In het voormalige partycentrum Oase aan de Zevenheuvelenweg dat nu dienst doet als clubhuis van Satudarah is de politie vaker binnengevallen.

Hertz

De inval van vrijdagavond staat volgens de woordvoerder los van een eerdere verdenking van witwassen. Vorige maand sloot autoverhuurbedrijf Hertz de Tilburgse vestiging wegens vermoedens van witwassen. Leden van Satudarah zouden er auto’s voor langere tijd huren en contant betalen.