Mensen die dit weekeinde de weg op gaan moeten op veel plaatsen rekening houden met ongemak door uitgebreide werkzaamheden aan de weg.

Vanaf vrijdagavond 21.00 uur is de A1 tussen Diemen en Muiderberg afgesloten voor alle verkeer vanwege sloop- en asfalteringswerkzaamheden laat Rijkswaterstaat weten.

Via Muiden omrijden is niet mogelijk. Bewoners van het dorp hebben een toegangspas gekregen om sluipverkeer tegen te gaan, meldt de VerkeersinformatieDienst vrijdag.

Rijkwaterstaat zegt de knooppunten Muiderberg en Diemen versneld aan te leggen. "Beide knooppunten zullen voor de zomer 2017 klaar zijn in plaats van voor de kerst, waardoor de doorstroming op de A1 en A6 sneller zal verbeteren", aldus Rijkswaterstaat. "Voor het zover is, moet er nog veel werk worden verzet aan beide knooppunten, met flink wat hinder voor weggebruikers tot gevolg."

Verbindingsboog

Ook de verbindingsweg van de A6 naar de A1 richting Amersfoort is dicht omdat er wordt gewerkt aan een nieuwe verbindingsboog. Deze afsluiting duurt meer dan een week. Op maandag 3 april gaat deze weg weer open.

Het is niet mogelijk om van Amsterdam naar Amersfoort dan wel Almere te rijden. Mensen moeten omrijden via Utrecht.

De Beneluxtunnel in de A4 tussen Vlaardingen en Pernis is de komende drie nachten in beide richtingen afgesloten wegens groot onderhoud aan alle tunnelbuizen. Ook de Wijkertunnel in de A9 is om die reden komend weekeinde dicht. Van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur is de rijbaan in de richting Amsterdam afgesloten.

Bekijk de actuele situatie op de weg