Ambtenaar Helmond verduisterde mogelijk voor tonnen aan gemeenschapsgeld

Oud-ambtenaar Pieter H. heeft mogelijk voor 4,5 ton verduisterd bij de gemeente Helmond. Bronnen bevestigen woensdag naar aanleiding van een bericht van 1Limburg dat dat bedrag staat genoemd in de voorlopige beschuldigingen tegen de man uit Echt. 

In eerste schattingen van de gemeente en het OM werd nog gesproken over een schade van ''zeker 20.000 euro, maar waarschijnlijk meer''.

Pieter H. zit sinds 15 maart vast op verdenking van verduistering en valsheid in geschrifte. Ook zijn vrouw die gemeentesecretaris is in de Limburgse gemeente Leudal, werd aangehouden. Zij heeft vermoedelijk geprofiteerd van de fraude en wordt verdacht van witwassen.

Het Openbaar Ministerie wil nog niet ingaan op de omvang van de fraude. Volgens een woordvoerster is het onderzoek nog gaande en is het beeld nog niet compleet.

Aangifte

Helmond deed eind vorig jaar aangifte tegen de ambtenaar die diverse hoge functies bekleedde op het gemeentehuis. Hij werd op staande voet ontslagen.

Advocate Gitte Stevens vertelde woensdag dat Pieter H. heeft toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt en zijn voormalig werkgever heeft benadeeld. Zijn vrouw staat daar volgens hem helemaal buiten.

Echtgenote Diana N. zit ook nog steeds vast. De gemeente Leudal heeft haar vanwege de verdenkingen geschorst en is op zoek naar een tijdelijke gemeentesecretaris.

Lees meer over:
Tip de redactie