Peuter Uithoorn vermoedelijk neergestoken door overbuurvrouw

Een meisje van drie jaar uit Uithoorn dat dinsdagavond gewond raakte bij een steekincident, is vermoedelijk neergestoken door een overbuurvrouw. Waarschijnlijk pleegde de vrouw na het incident zelfmoord.

Volgens een woordvoerder van de politie was de vrouw op bezoek bij het gezin. Toen de moeder van het meisje de woonkamer verliet, werd haar dochter neergestoken. De overbuurvrouw vluchtte vervolgens op een gele fiets.

De politie begon onmiddellijk een zoektocht waarbij ook een helikopter werd ingezet. Vanuit het toestel zagen agenten een vrouw op een afdak tussen twee flats liggen. Ze was van een van de gebouwen gesprongen.

Reanimeren

Hulpdiensten probeerden de vrouw te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Vermoedelijk gaat het om de vrouw die ook het meisje neerstak, maar de politie wil dit nog niet bevestigen.

De overbuurvrouw was bekend bij de politie en bij zorginstellingen. De politie doet onderzoek naar het eventuele motief van de vrouw. De uitkomsten hiervan worden zo snel mogelijk gedeeld en besproken met de gemeenteraad van Uithoorn.

Het 3-jarige meisje is buiten levensgevaar. Het kind is behandeld in het ziekenhuis en "maakt het naar omstandigheden goed", aldus de gemeente Uithoorn.

Nazorg

De gemeente heeft aan alle betrokkenen hulp en nazorg aangeboden. Slachtofferhulp verleent ondersteuning in de buurt en op school.

Burgemeester Dagmar Oudshoorn-Tinga betuigt namens de gemeente medeleven aan het slachtoffertje en haar familie en aan de nabestaanden van de dader. "We wensen hun allen veel sterkte bij het verwerken van deze afschuwelijke gebeurtenis en bieden hulp aan. Het incident heeft grote indruk gemaakt in Uithoorn, op bekenden van de beide gezinnen, maar ook op getuigen en anderen", aldus de burgemeester.

Lees meer over:
Tip de redactie