Badr Hari begint in april aan zijn celstraf

Badr Hari begint in april aan de bijna zeven maanden celstraf die hij moet uitzitten vanwege een reeks mishandelingen. Meer details worden niet gegeven, omdat de kickbokser in rust aan zijn celstraf wil beginnen.

Dat heeft zijn advocaat Bénédicte Ficq aan NU.nl gemeld.

De bokser werd in februari veroordeeld tot twee jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Na aftrek van voorarrest resteert nog ruim een half jaar cel.

Badr Hari werd onder meer schuldig bevonden aan de zware mishandeling van de inmiddels overleden zakenman Koen Everink.

Het gerechtshof bepaalde in 2015 dat het vaststaat dat Hari de enige is die Everink zwaar heeft mishandeld in de Amsterdam Arena tijdens Sensation White in 2012. De andere verdachte in de zaak, Ferhat Y., werd daarom door het hof vrijgesproken. 

Ongeloofwaardig

Everink had Hari's toenmalige vriendin Estelle Cruijff beledigd. Volgens het hof had de kickboxer daarom een motief om de zakenman te mishandelen. De verklaring van Hari dat hij slechts een klap heeft gegeven, achtte het hof ongeloofwaardig.

Everink werd vorig jaar maart dood aangetroffen in zijn huis. De 42-jarige zakenman werd door messteken om het leven gebracht. De rechtszaak tegen hoofdverdachte Mark de J. loopt nog. Hari is geen verdachte in deze zaak.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie