Gebiedsverbod voor Bosschenaar na beschieting

Een 33-jarige Bosschenaar mag zijn huis de komende drie maanden niet meer in nadat het pand in de nacht van zondag op maandag werd beschoten met een automatisch wapen. Burgemeester Ton Rombouts heeft hem een gebiedsverbod opgelegd.

Het besluit is genomen in het belang van de man, zijn gezinsleden en de buurt, aldus de gemeente dinsdag.

Een rolluik en een raam van het huis werden maandagochtend vroeg doorzeefd met kogels. Volgens de burgemeester was de 33-jarige bewoner Faysal L. het doelwit van de beschieting. De politie houdt er rekening mee dat een conflict in het criminele milieu aanleiding is geweest.

De politie denkt dat Faysal L. een rol speelt in de criminaliteit omdat hij een luxeleven leidt zonder legale inkomsten. Om die reden is hij samen met zijn 32-jarige echtgenote verdachte in een grote witwaszaak. De man werd eerder in verband gebracht met de productie van synthetische drugs en hennepteelt.

De politie en de gemeente houden de komende maanden extra toezicht bij het beschoten huis in de wijk Maaspoort.

Faysal L. is het niet eens met het gebiedsverbod. Zijn advocaat Marcel Heuvelmans kondigde dinsdag meteen een kort geding aan tegen de gemeente. Volgens hem staat helemaal niet vast dat de Bosschenaar het doelwit was van de aanslag.

Lees meer over:
Tip de redactie