Het gerechtshof in Den bosch heeft dinsdag een Syrische man in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar cel voor het ombrengen van een landgenoot in Esch. Hij heeft het lichaam van de man vervolgens in brand gestoken in een bos in Boxtel. 

De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie, dat een hogere straf had geëist in het hoger beroep. De 29-jarige man werd eerder veroordeeld tot elf jaar cel.

De man had een geheime relatie met de vrouw van het 46-jarige slachtoffer. De man ging in de nacht van 16 op 17 november 2014 naar het huis van de 46-jarige man en zijn gezin, waarop een worsteling ontstond. Het slachtoffer viel op zijn buik waarna de verdachte op hem ging zitten en hem in een nekklem hield. De Syriër kwam uiteindelijk om door verwurging of verstikking.

Het lichaam werd met een fietskarretje naar de bossen bij Boxtel gebracht. Daar werd het in brand gestoken om de sporen van de daad uit te wissen. Een wandelaar die zijn hond uitliet, vond het lichaam de volgende ochtend.

De politie kwam de identiteit van de man pas na een week op het spoor na tips. Die kwamen binnen toen foto's van het gezicht van het slachtoffer op internet en televisie werden getoond.