Reinout Woittiez, de directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), stapt op nadat uit een enquête bleek dat het personeel de directie een zware onvoldoende geeft.

Woittiez maakte zijn vertrek maandag bekend op een medewerkersbijeenkomst nadat bekend werd dat het personeel van het NFI het functioneren van de directie een drie geeft, meldt de Volkskrant. Woittiez blijft aan als directeur tot er een opvolger is gevonden.

Het is al langer onrustig binnen het NFI. Vorig jaar gaven medewerkers van het instituut al aan dat er kans was dat er verdachten vrijuit zouden gaan door de chaos die er bij het NFI zou heersen. 

Onlangs werd het eerste deel van een onderzoek naar de organisatie- en managementcultuur binnen het NFI afgerond, maar de uitkomsten zijn niet openbaar gemaakt. Volgens bronnen van de krant zou uit dit onderzoek de onvoldoende voor de directie voortkomen. 

Uit een andere enquête zou blijken dat de helft van de eindverantwoordelijken voor forensisch onderzoek geen vertrouwen heeft in een toekomst bij het NFI.