Verdachte aanslag op schaatssponsor bij Thialf nog spoorloos

De man die wordt verdacht van de aanslag op de Heerenveense zakenman Bert Jonker begin januari, is nog steeds niet gepakt. Er is een internationaal opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd. 

Het vermoeden bestaat dat de vermeende schutter naar het buitenland is gevlucht. Dat vertelt Jonker maandag aan Omroep Friesland in het eerste interview dat hij geeft sinds de schietpartij.

De schaatssponsor raakte gewond aan zijn hand toen hij van dichtbij beschoten werd bij schaatsstadion Thialf. Hij zat op dat moment in de auto en wist te ontkomen door direct gas te geven.

Jonker vertelt in het interview dat hij enige tijd met zijn gezin in een safehouse heeft geleefd. Maar de zakenman kan zich nu weer vrij bewegen. Zijn hand is geopereerd en inmiddels weer hersteld.

Minder onbevangen

Zijn onbevangen houding in het leven is sinds de schietpartij wel veranderd, vertelt Jonker aan Omroep Friesland"Ik trad mensen altijd met open vizier tegemoet. Ik heb nu de nodige maatregelen genomen." Toch laat hij zich niet leiden door angst, voegt Jonker daar meteen aan toe.

Politie en justitie hebben de naam en foto van de verdachte vrijgegeven, de 56-jarige Charles Reinier van der Wouden. Het slachtoffer had met Van der Wouden een zakelijk conflict over een bedrijfsovername enkele jaren geleden.

Het programma Opsporing Verzocht besteedde ook uitgebreid aandacht aan de zaak.

Lees meer over:
Tip de redactie