Politie lost schoten na achtervolging in Almelo

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag waarschuwingsschoten gelost bij een aanhouding in Almelo. Dat gebeurde nadat een 38-jarige automobilist op de vlucht was geslagen om te ontkomen aan een controle.

De bestuurder veroorzaakte "levensgevaarlijke situaties" door met hoge snelheid door het centrum te rijden, waar veel uitgaanspubliek op de been was. Uiteindelijk botste de bestuurder tegen een rij geparkeerde auto's.

Vijf wagens raakten daardoor beschadigd. Ook de auto van de verdachte en een politiewagen liepen beschadigingen op.

Na de botsing ging de bestuurder er te voet vandoor. De politie kon hem niet veel later aanhouden. Wel waren daar pepperspray en meerdere waarschuwingsschoten voor nodig.

De achtervolging begon toen agenten een auto zagen rijden waarvan ze wisten dat die regelmatig wordt bestuurd door een "bekende veelpleger zonder rijbewijs". Ook twee andere inzittenden, van 19 en 21 jaar, zijn gearresteerd.

Bij de bestuurder is bloed afgenomen omdat hij mogelijk onder invloed was van drugs. Alle drie de mannen in de auto bleken ook een "behoorlijke hoeveelheid" drugs bij zich te hebben.

Lees meer over:
Tip de redactie