Voor het doden van een achttienjarige vrouw in een chalet op een camping in Emmeloord is vrijdag in hoger beroep tegen de 37-jarige verdachte achttien jaar gevangenisstraf geëist.

De advocaat-generaal in Leeuwarden acht bewezen dat de verdachte de jonge vrouw in oktober 2014 met een steen op het hoofd heeft geslagen, in hulpeloze toestand heeft achtergelaten en het chalet waarin de vrouw lag vervolgens in brand heeft gestoken.

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot acht jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting. De officier van justitie had achttien jaar gevangenis geëist en tekende beroep aan tegen het vonnis, net als de verdachte.

Volgens OM is er voldoende bewijs. Zo is de vrouw met een steen op het hoofd geslagen, van hetzelfde soort als op een nabijgelegen campingstandplaats. Op die steen is bloed van het slachtoffer en DNA van de verdachte aangetroffen.

Op de schoenen van de verdachte zat haar bloed. Bij zijn caravan werd een lege colafles gevonden waarin benzine had gezeten, mogelijk gebruikt bij het aansteken van de brand.