Politie hoeft extra kosten 'champagnefeestjes' niet te betalen

De Nationale Politie hoeft de nog openstaande rekeningen van circa 20.000 euro voor de omstreden feestjes van de Centrale Ondernemingsraad (COR) niet te betalen, besliste de rechtbank in Den Haag donderdag.

Dat bepaalde de rechter in kort geding in een spoedzaak die was aangespannen door evenementenorganisator De Jong Boekingen uit Almere. Volgens de rechter kon het bedrijf niet bewijzen de bewuste opdrachten te hebben ontvangen.

De evenementenorganisator claimde dat de Nationale Politie een deel van de rekeningen van de omstreden feestjes van de COR niet had betaald. De bedragen in kwestie bedragen ongeveer 20.000 euro. De politie zei dat alle rekeningen zijn voldaan.

De Jong Boekingen voerde tijdens de spoedzaak aan dat de openstaande factuurbedragen ontstonden, doordat COR-voorzitter Frank Giltay regelmatig met extra wensen kwam, die mondeling aan de organisatie werden doorgegeven.

Omdat er geen schriftelijke bewijzen zijn, kan de rechter niet vaststellen dat die extra opdrachten daadwerkelijk zijn verstrekt.

Feestjes

De ondernemingsraad van de Nationale Politie raakte vorig jaar in opspraak door forse uitgaven.Van het jaarlijkse budget van 1,6 miljoen euro van de COR werd een flink deel verbrast aan etentjes, feesten en partijen en het inhuren van bijvoorbeeld imagocoaches, bleek uit eerder onderzoek.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie