De politie heeft woensdagochtend een oud-ambtenaar van de gemeente Helmond aangehouden voor valsheid in geschrifte en verduistering. Ook zijn vrouw, gemeentesecretaris in de Limburgse gemeente Leudal, werd aangehouden. Zij wordt verdacht van witwassen. 

Het Openbaar Ministerie heeft dat bekendgemaakt.

Helmond deed eind vorig jaar aangifte tegen de ambtenaar die diverse hoge functies bekleedde op het gemeentehuis. De man werd op staande voet ontslagen. Het vermoeden bestaat dat verdachte Pieter H. (55) zeker 20.000 euro heeft verduisterd, maar waarschijnlijk ligt het bedrag veel hoger. De precieze omvang van de fraude wordt nog onderzocht.

Gemeenschapsgeld

Vorige week deed de politie al onderzoek in het huis van het echtpaar in Echt. Ook een kasteel in Roosteren werd doorzocht. Het eeuwenoude kasteel in Roosteren is eigendom van Pieter H. en wordt door hem uitgebaat als restaurant.

Er werd beslag gelegd op administratie, computers, auto's, fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur. Er wordt onder meer uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld.

Burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal liet woensdagmiddag in een korte verklaring weten dat hij woensdagochtend is geïnformeerd over de aanhouding van gemeentesecretaris Diana N. ''Omwille van het strafrechtelijk onderzoek kan de gemeente op dit moment geen verdere mededelingen doen.''