Boete voor Bart Smit na liftongeval

Speelgoedwinkelketen Bart Smit heeft van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een boete gekregen van 27.000 euro vanwege een liftongeval vorig jaar in een winkel in Eindhoven. Een moeder met een baby raakten daardoor onder het liftplateau bekneld.

Volgens de inspectie had de winkelketen niet voldoende veiligheidsmaatregelen genomen om gevaar voor de klanten te voorkomen. Dat bevestigde een woordvoerder van de Inspectie maandag na een bericht hierover van Omroep Brabant.

Een werknemer had vorig jaar de lift op de eerste verdieping gezet om de vloer van de liftschacht te stofzuigen. Nadat de werknemer klaar was, werd de liftdeur niet goed gesloten. Toen de klant met haar baby in een buggy op de begane grond in de lift stapte, was er geen lift.

Maar wel trad de lift in werking en kwam naar beneden. Het gevaarte stopte pas op 50 centimeter afstand van de grond, vermoedelijk doordat het in aanraking kwam met de buggy. Omstanders hebben vervolgens de liftdeur losgetrokken en moeder en kind bevrijd. Het kind had lichte verwondingen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie