Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in hoger beroep veertien jaar cel geëist tegen een 29-jarige man voor het doden van een Syrische man in Esch. De verdachte zou daarna het lichaam van de 46-jarige man in brand hebben gestoken in een bos bij Boxtel. 

De man werd in februari tot elf jaar cel veroordeeld. 

Het 46-jarige slachtoffer werd in 2014 in zijn eigen huis in Esch door verwurging of verstikking om het leven gebracht. Het lichaam werd met een fietskarretje naar de bossen bij Boxtel gebracht. Daar werd het in brand gestoken om de sporen van de daad uit te wissen. Een wandelaar die zijn hond uitliet, vond het lichaam.

De politie kwam de identiteit van de man pas na een week op het spoor na tips. Die kwamen binnen toen foto's van het gezicht van het slachtoffer op internet en televisie werden getoond.

Ernst

De advocaat-generaal stelde dinsdag dat de door de rechtbank opgelegde straf van elf jaar geen recht doet aan de ernst van de misdrijven.

De verdachte was destijds nog maar kort in Nederland en kreeg een geheime relatie met een vrouw, moeder van drie kinderen. De Syriër toog 's nachts naar hun huis in Esch om daar met de man - het latere slachtoffer - te praten.

Hij sloop de woning binnen, waarna meteen een worsteling ontstond met de bewoner. Een verwurging werd het slachtoffer fataal. Vervolgens bracht de verdachte diens lichaam op een fietskar naar een bos in Boxtel stak daar het lijk in brand.