Het verkeer op de A12 en A27 heeft maandag in de ochtendspits veel problemen ondervonden. Op de A12 richting Den Haag veroorzaakte een brandende kraan bij Zoetermeer files. Op de A27 leverde een groot gat in de weg bij Utrecht-Noord problemen op.

De kraan vloog in brand in de buurt van de afrit Zoetermeer.  De brandweer heeft het vuur inmiddels geblust en de problemen voor het verkeer waren daardoor tegen 7.45 uur voorbij. Het verkeer ondervindt tijdens de ochtendspits verder geen hinder meer.

Na de ochtendspits zal de kraan worden geborgen, wat er voor kan zorgen dat er opnieuw enig oponthoud ontstaat, stelt de VerkeersinformatieDienst (VID). 

Er stond in de ochtendspits een behoorlijke file op de A12. Automobilisten werd geadviseerd om te rijden via de N11 en de A4.

Kraanwagen vat vlam op A12
Kraanwagen vat vlam op A12

File

Een groot gat in het wegdek van de A27 (Utrecht naar Hilversum) levert een drukke ochtendspits op rond Utrecht. Bij Utrecht-Noord is door het gat een rijstrook dicht en dat levert veel vertraging op.

Het gat was maandagochtend tegen 10.00 uur gedicht. De voorjaarsvakantie is voor iedereen voorbij en dat is te merken op de weg. Zo staat er een lange file op de A12 (Utrecht richting Den Haag), waar twee rijstroken dicht zijn. Op de A1 (Hengelo naar Apeldoorn) is het nog behoorlijk druk na een vrachtwagenongeluk.

De actuele verkeersinformatie vindt u hier.