Op de ringweg A10 bij Amsterdam zijn zondagavond laat twee ruziënde personen aangereden. Een vrouw is overleden en een man raakte zwaargewond. De snelweg werd vanwege politieonderzoek afgesloten.

Het slachtoffer werd door meerdere auto's aangereden. De politie meldde in eerste instantie dat de overleden persoon een man was, maar corrigeerde dit bericht maandagochtend.

De politie stelt op basis van getuigenverklaringen van andere inzittenden dat de overleden vrouw gedronken had.

In de auto zaten vijf Polen. Er ontstond in de auto ruzie, waarna de bestuurder de auto aan de kant zette. De vrouw stapte vervolgens uit en liep de rijbaan op. De bestuurder rende nog achter haar aan om haar van de rijbaan af te krijgen, maar dit mocht niet baten.

De zwaargewonde man is naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onduidelijk hoe zijn situatie precies is. 

Schiphol

Het ongeluk vond plaats bij knooppunt de Nieuwe Meer op de rijbaan richting Schiphol tussen Oud-Zuid en De Nieuwe Meer, meldt de Verkeersinformatiedienst. Achter het ongeval ontstond een file en het verkeer moest worden weggeleid.

Het verkeer over de A10 in de richting van Den Haag kon omrijden via Amstelveen over de A9. De politie vraagt getuigen zich te melden om meer duidelijkheid over het ongeval te krijgen.