Het KNMI heeft donderdagmorgen gewaarschuwd voor zware windstoten. Het KNMI had code geel afgegeven voor grote delen van het land. De waarschuwing gold tot 10.00 uur. De verwachting is dat de wind daarna afneemt. 

De waarschuwing gold niet voor de noordelijke provincies, maar ook daar kan het net als in de rest van Nederland in de komende uren nog wel stevig waaien. 

In kustplaatsen als IJmuiden, Vlissingen en Hoek van Holland zijn donderdagochtend windsnelheden gemeten die tegen de 100 kilometer per uur aanzaten. 

Met name het verkeer moet rekening houden met de soms harde wind. Grote problemen bleven donderdagochtend echter uit. De NS besloot de Intercity Direct tussen Rotterdam Centraal en Breda niet te laten rijden vanwege de harde wind.

Schiphol waarschuwde ook voor het ontstaan van vertragingen als gevolg van de wind. De luchthaven raadt reizigers aan om vluchtinformatie voor vertrek goed te blijven bekijken. 

Natte sneeuw

In delen van het noorden viel donderdag wat natte sneeuw. Soms bleef de sneeuw ook enige tijd liggen. De kans op sneeuwval in het noorden neemt in de komende uren steeds verder af door de stijgende temperaturen.