Geert G. is maandag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot twintig jaar cel voor het medeplegen van doodslag op twee mannen in een Venrayse hennepkwekerij in 2006. 

"De man heeft weliswaar niet zelf geschoten, maar door bewust en nauw samen te werken met de hoofddader is hij ook verantwoordelijk voor de dood van de twee slachtoffers", aldus het gerechtshof.

G. kreeg eerder dertig jaar cel opgelegd, maar ging in beroep. Lau G. werd voor het misdrijf veroordeeld tot levenslang. Hij beroofde zichzelf in april 2015 in de gevangenis van het leven.

De negentienjarige Karim Fourkour en de 23-jarige Fouad Bendella zijn op 11 mei 2006 "ijzingwekkend geliquideerd", zo stelde advocaat-generaal Peter van Hagen in het hoger beroep tegen de 42-jarige G. Pas in 2014 werden hun lichamen op aanwijzing van de verdachte teruggevonden. 

Het OM eiste 25 jaar voor moord, maar de straf valt lager uit omdat het gerechtshof uitgaat van doodslag. 

Hennepkwekerij

De twee slachtoffers probeerden in 2006 een hennepkwekerij in Venray te beroven. Geert G. was de beheerder van de kwekerij en kreeg een alarmsignaal binnen. Hij ging samen met Lau G. naar de kwekerij, waarop Lau de mannen doodschoot. De lichamen werden begraven in een bos bij Arcen en pas in 2014 teruggevonden.

"Het hof rekent het de man zwaar aan dat hij acht jaar lang heeft gezwegen over het lot van de slachtoffers", aldus het gerechtshof. "Hij heeft pas verteld wat er gebeurd was en waar de lichamen begraven lagen, toen hij voor de 3e keer in acht jaar tijd werd aangehouden."

De families van beide slachtoffers hebben een schadevergoeding toegewezen gekregen.