De politie gaat de beveiligers van Geert Wilders nogmaals helemaal doorlichten.

Dat heeft de politie zaterdag gemeld naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Alle medewerkers van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB), die direct of indirect betrokken zijn bij het beveiligen van de PVV-leider, worden extra gecontroleerd.

De politie laat zaterdag weten dat ze zorgvuldigheid boven alles stelt en er zeker van wil zijn dat zij geen enkel feit of omstandigheid over het hoofd ziet. Indien daartoe aanleiding bestaat, volgt alsnog een uitvoerige aanvullende screening.

Criminele organisatie

Het team dat de beveiliging van de PVV-voorman regelt was de afgelopen dagen onder vuur komen te liggen. Medewerker Faris K. werd maandag opgepakt omdat hij verdacht werd van het lekken van informatie naar een criminele organisatie. Dat bleek niet zo te zijn, waarna zijn voorarrest werd opgeheven.

Wel zou hij informatie over zijn werk in de privésfeer hebben verspreid. Volgens zijn advocaat Plasman betrof dat twee vrouwen op wie hij indruk poogde te maken.

Tegen Faris K. werd eind 2015 al een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Hij had een kenteken laten natrekken, niet voor zijn werk, maar voor zichzelf. Het onderzoek naar het lekken van informatie begon in oktober 2016. Het bestond onder meer uit een telefoontap.

Niet veilig

PVV-leider Geert Wilders is blij dat het kabinet de kwestie rond zijn beveiliging voortvarend oppakt. Maar hij vindt dat ten onrechte het beeld wordt gewekt dat hij veilig is. "Het kabinet neemt gelukkig maatregelen die genomen moeten worden. Maar houd op met zeggen dat het allemaal veilig is want dat is grote onzin", aldus Wilders op Twitter.