De 35-jarige verdachte van de liquidatie op Peter R. in Diemen is deze week uitgeleverd aan Nederland. Naoufal F. wordt ook verdacht van witwassen en paspoortfraude. 

Het Landelijk Parket laat weteen dat de verdachte vrijdagmiddag is voorgeleid door de rechter-commissaris in Amsterdam en voor twee weken in bewaring gesteld.

F. zat sinds april vast in Ierland, nadat hij in hoofdstad Dublin was gearresteerd in een appartement dat volgens de lokale autoriteiten eigendom was van de Ierse criminale clan Kinahans

R. zat in een auto op een parkeerterrein aan het Fregat in Diemen, toen hij op 5 november vorig jaar onder vuur werd genomen met een automatisch wapen. Hij werd meerdere keren geraakt, maar overleefde de liquidatiepoging.

In november werden vier mannen, in leeftijd variërend van 26 tot 33 jaar, aangehouden in verband met de poging om R. in Diemen te liquideren. De strafzaak (Tandem) tegen hen wordt in april door de rechtbank Amsterdam behandeld. De zaak tegen F. zal los daarvan worden behandeld.

In februari liet de politie weten in november twee kilo semtex (springstof) in de vluchtauto van de vier verdachten te hebben gevonden. 

Hillis

Peter R., alias Pjotr, had contacten met de in 2011 in Amsterdam geliquideerde crimineel Stanley Hillis. Het wordt gezegd dat R. enige tijd zijn bodyguard is geweest.

Stanley Hillis, alias de Ouwe, gold als een zwaargewicht met een fikse criminele staat van dienst. Hillis kende tal van sleutelfiguren in de Amsterdamse onderwereld. Hij zou goed bevriend zijn geweest met Willem Holleeder en Dino Soerel.