Enkele verdachten van de moord op een Nederlandse politieagent op Bonaire hebben vrijdag hun excuses aangeboden. Dat gebeurde tijdens een pro-formazitting op Bonaire. De zaak zal inhoudelijk worden behandeld op 15 mei van dit jaar.

In totaal zijn zeven mannen, zes uit Venezuela en een uit Bonaire verdachte in de zaak. Vier van hen zitten in Nederland vast en volgden de zitting via videoconferentie. De overige drie waren in de zaal aanwezig.

De Nederlandse agent die sinds 2013 op het eiland werkte, werd gedood nadat hij een groep Venezolaanse overvallers op heterdaad betrapte tijdens een gewelddadige overval op een vakantiehuis op Bonaire waar een Nederlandse familie verbleef.

Bij een achtervolging die daarop volgde, werd de agent van achteren in zijn hoofd en rug geschoten en overleed kort daarna.

Slachtoffer

Een minderjarig slachtoffer van de overval kreeg toestemming om vanuit Nederland de zaak via de livestream te volgen. Dat is niet gebruikelijk voor minderjarigen.

Op 9 december vond ook al een pro-formazitting plaats.Tijdens de pro-formazitting van vrijdag stelde de officier van Justitie dat de Venezolanen naar Bonaire waren gekomen met als doel een bekende familie op het eiland te overvallen. Maar omdat het geld opraakte, besloten ze tot een extra overval. Dat was op het huis waar de Nederlandse familie vakantie aan het vieren was.