De storm die donderdag over Nederland trok, heeft vooral voor overlast gezorgd in het verkeer. Er werden windstoten gemeten van soms boven de 100 kilometer per uur.

Het KNMI kondigde code oranje af vanwege de harde wind, het weeralarm werd donderdag om 23.26 uur weer ingetrokken. De windkracht neemt in de nacht snel af.

De Verkeersinformatiedienst (VID) telde vijftien gekantelde vrachtwagens op de snelwegen. Dat gebeurde onder meer op de Van Brienenoordbrug, Moerdijkbrug en de brug bij Zaltbommel. Ook kwamen veel bomen op de weg terecht.

Schiphol

Op luchthaven Schiphol werden door de harde wind meer dan honderd vluchten geannuleerd. Ook liepen veel vluchten vertraging op. Een toestel met 59 mensen aan boord zakte door zijn landingsgestel. Of dat ook te maken had met de storm, is nog onbekend. De inzittenden raakten niet gewond.

Container

Een schip op de rivier De Noord verloor bij Dordrecht een container. De schipper werd gemaand de rest van zijn lading beter vast te zetten. De Nederlandse Spoorwegen lieten uit voorzorg de gehele dag minder treinen rijden.

Hulpdiensten kregen vele honderden telefoontjes. De meldingen gingen bijvoorbeeld over dakpannen die van daken waren gewaaid, afgewaaide takken en omgewaaide bomen die onder meer op geparkeerde auto’s waren gevallen, zoals in Putten en Nijmegen. (Kite)surfers in onder meer Zeeland en Zuid-Holland genoten wel van de harde wind.

Vrijdag

In de nacht van donderdag op vrijdag waait er een noordwestenwind over Nederland. Dat zorgt voor winterse buien, schrijft Weeronline. Hagel, natte sneeuw en onweer is mogelijk. De temperatuur zakt naar iets boven het vriespunt.

In de ochtend is het op veel plaatsen droog. In het zuiden en oosten is er nog wel kans op wat buien. In het noordwesten is de kans op zon het grootst. Met een matige noordwestenwind wordt het zo'n zeven graden. Zaterdag zal het licht vriezen en is er kans op gladheid.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Woensdag 17° 10° NW 3
Donderdag 21° W 3
Vrijdag 20° N 3
Zaterdag 18° NW 3
Zondag 19° W 4