De spits is woensdagmiddag opvallend vroeg begonnen door de regen en de ongelukken. In de avond stond er net na 18.00 uur meer dan 330 kilometer file. Vooral rond Rotterdam was het erg druk op de weg.

De drukte op de weg werd veroorzaakt door het slechte weer en een groot aantal ongevallen. Volgens de VerkeersinformatieDienst (VID) is de drukte opvallend, omdat een deel van het land voorjaarsvakantie heeft.

De meeste drukte bevond zich rond Rotterdam. Hier stond door een ongeluk op de A16 rond 18.00 uur al een enorme file met in totaal een lengte van zo'n 110 kilometer. Rond 19.00 uur was de vertraing teruggelopen naar zo'n tien minuten.

Veel files door regenval op woensdagmiddag
44
Veel files door regenval op woensdagmiddag

Problemen op A4

Ook op de A4 was het erg druk. Automobilisten moesten op verschillende punten rekening houden zeer lange files. Tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude-Dorp staat rond 19.00 uur nog vijf kilometer file wat zorgt voor een vertraging van ongeveer een kwartier.

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven staat tot laat nog een lange file van acht kilometer vanwege een eerder ongeval. Rond 20.15 uur waren de meeste files opgelost.

Station Delft

Ook het treinverkeer in de Randstad heeft last van problemen. Het treinverkeer rond Delft heeft aan het begin van de spits een uurtje platgelegen door een storing in de tunnel. Iemand had het ruitje van een brandalarm ingeslagen.

Rond 17.30 uur werd het station en het spoor weer vrijgegeven, heeft een woordvoerder van Prorail laten weten.

Chaotische donderdag

Ook donderdag wordt een chaotische spits verwacht. Het KNMI heeft vanwege de verwachte storm een code geel afgegeven en de NS heeft uit voorzorg een deel van de treinen geschrapt.