De A28 tussen Zwolle en Groningen is woensdagochtend dichtgegaan bij Assen-Noord na een ongeluk tussen een gierwagen en een bestelbus. De gierwagen heeft een deel van zijn lading verloren en de gier ligt over de weg verspreid.

De bestelbus kantelde en kwam op de rijbaan te liggen, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt. Rond 12.00 uur was alleen de rechterrijstrook nog dicht.

Het verkeer dat vast kwam te staan achter het ongeluk, werd door de politie doorgelaten, aldus de ANWB.

Het is niet bekend wanneer de weg weer helemaal vrij wordt gegeven. De VID voorspelde woensdagochtend dat de afhandeling van het ongeluk nog wel eens lang kan gaan duren.

Het verkeer richting Groningen kan vanaf knooppunt Lankhorst omrijden via de A32 en de A7.

Betonwagen

Een gekantelde betonwagen zorgde er woensdagochtend voor dat de N205 bij de aansluiting met de A9 bij Haarlem dicht moest. Het voertuig was door onbekende oorzaak gekanteld en kwam deels in de middenberm en deels op de rijbaan terecht. Vloeibaar beton liep de weg op, meldt de VID.

Het ongeluk gebeurde rond 7.00 uur. De chauffeur is door de brandweer uit het voertuig bevrijd en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt RTV NH. Bij het ongeval waren geen andere auto's betrokken.

Het wegslepen van de betonwagen en het verder vrijmaken van de weg gaat vermoedelijk nog tot 16.00 uur duren. In de andere rijrichting is één rijstrook afgesloten.

Caravan

Op de A16 richting Breda in de buurt van de Van Brienenoordbrug ging het woensdag aan het begin van de middag mis na een ongeluk waarbij een vrachtwagen en een caravan betrokken waren.

Op foto's is te zien dat nog maar weinig heel is van de caravan, waarvan de inhoud verspreid over het wegdek ligt. Vanwege de ravage is nog maar één rijstrook beschikbaar en is het verkeer muurvast komen te staan.

De VID raadt automobilisten aan om te rijden via de ruit van Rotterdam. Waarschijnlijk gaat de afhandeling van het ongeluk nog tot 15.30 uur duren.

A20

Tijdens de ochtendspits gingen de A20 tussen Rotterdam en Gouda, en de A59 tussen Made en Terheijden (Noord-Brabant) dicht na ongelukken.

Beide wegen zijn inmiddels vrijgegeven.