Rondom de voetbalwedstrijd Ajax tegen Legia Warschau in de Europa League neemt Amsterdam woensdag en donderdag extra veiligheidsmaatregelen. Het gaat volgens de gemeente om een wedstrijd met een hoog risicoprofiel, waardoor er extra politie op de been is. 

Ook wijst de burgemeester een extra veiligheidsrisicogebied aan, waarin agenten preventief mogen fouilleren.

"Op basis van eerdere incidenten met Legia-supporters elders in Europa en het gedrag van de harde kern van Ajax-supporters rond Europese wedstrijden, heeft de driehoek eerder al besloten dat de wedstrijd wordt voorbereid en behandeld als een wedstrijd met een hoog risicoprofiel", aldus de gemeente Amsterdam.

De maatregelen gelden van woensdag 18.00 uur tot in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.00 uur. Het veiligheidsrisicogebied betreft een groot deel van de binnenstad, de omgeving van station Zuid, en het gebied langs de route en rondom de metrostations tussen Amsterdam Centrum en Bijlmer Arena.

Den Haag

Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben de supporters van Legia Warschau aangekondigd dat ze in Den Haag verzamelen en vanaf daar met bussen naar de Arena reizen.

"Hierdoor zijn supportersstromen waarschijnlijk beter van elkaar te scheiden." Over het busvervoer zijn afspraken gemaakt met de gemeente en de politie Den Haag.

"De driehoek blijft de situatie nauwgezet volgen. Indien er aanleiding is, kunnen aanvullende maatregelen worden genomen.