Oud-voorman No Surrender Klaas Otto opnieuw opgepakt

Oprichter en voormalig baas van motorclub No Surrender Klaas Otto is vrijdagochtend aangehouden, vier dagen na zijn vrijlating door de rechtbank in Breda. 

Otto werd door een arrestatieteam van zijn bed gelicht op het woonwagenkamp in Bergen op Zoom waar hij woont. Hij werd opgepakt omdat hij een verboden ontmoeting heeft gehad met zijn rechterhand, buurman en medeverdachte Janus de V.

Otto mag geen contact hebben met mensen die nog gehoord moeten worden in de zaak tegen hem. Ook draagt hij een enkelband, zodat in de gaten gehouden kan worden of hij zich niet begeeft in de buurt van deze personen. Daarnaast heeft Otto huisarrest; hij mag niet naar het buitenland en heeft een meldplicht. 

Verdachte

Klaas Otto zat sinds juli in de gevangenis en is verdachte in een groot onderzoek van het Openbaar Ministerie. Witwassen en afpersing zijn de belangrijkste beschuldigingen tegen hem. Bovendien wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een granaataanslag en brand bij een ander motorclublid met wie hij ruzie had.

Louis de Leon, de advocaat van Klaas Otto, reageerde verontwaardigd op de actie van de politie. "Ze hadden ook gewoon aan kunnen bellen", aldus De Leon.

Otto's rechterhand en medeverdachte Janus de V. werd vrijdagochtend ook aangehouden, eveneens voor overtreding van de vrijlatingsvoorwaarden.

Lees meer over:
Tip de redactie