Op de snelwegen hebben zich vrijdagavond verkeersongevallen voorgedaan door gladheid die werd veroorzaakt door sneeuwval.  Meerdere wegen werden deels afgesloten.

Op de A15 van Europoort in de richting Rotterdam botsten volgens de ANWB vijf auto's op elkaar. De weg was vlak voor Spijkenisse afgesloten.

De A13 Rotterdam richting Den Haag was ter hoogte van Delft afgesloten nadat daar een aantal auto's op elkaar botsten. Rijkswaterstaat meldde dat de afsluiting kort na middernacht voorbij was.

"Op de snelweg wordt opnieuw gestrooid, omdat eerder verspreid strooizout door de afsluiting niet goed is ingereden", aldus een woordvoerder van de ANWB.

Dordrecht

Ook de A16 (Rotterdam-Breda) was bij Dordrecht afgesloten na een ongeval door gladheid. Verderop bij de Van Brienenoordbrug was de A16 richting Rotterdam afgesloten. Een buis van de Beneluxtunnel in de A4 Rotterdam in de richting Den Haag werd eveneens afgesloten na een ongeval door gladheid.

Rond 23.15 uur werd ook de A44 tussen Noordwijkerhout en Warmond afgesloten na een aanrijding tussen twee personenauto's.

Of er mensen door de ongevallen gewond zijn geraakt, is niet bekend.

A4 wordt wit en verkeer loopt vast op A13 bij Delft
A4 wordt wit en verkeer loopt vast op A13 bij Delft

Snelheid matigen

De Verkeersinformatiedienst (VID) telde op het hoofdwegennet tussen 19.00 uur en 22.00 uur 30 ongelukken. Dat is meer dan normaal, aldus de VID. Daarna liep het aantal ongelukken sterk terug, maar ook vannacht en morgenochtend kan de sneeuw voor hinder blijven zorgen.

Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan om rustig te rijden, niet onnodig van rijstrook te wisselen en voldoende afstand van voorgangers te houden. De sneeuwbuien drijven vrijdag in de loop van de avond via het westen het land uit, maar naar verwachting komen er in de loop van de nacht en zaterdagochtend vroeg nieuwe sneeuwbuien. Volgens het KNMI kan daarbij lokaal 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen.