Twee leden van motorclub Satudarah zijn deze week gearresteerd voor poging tot doodslag en openlijke geweldpleging, zo schrijft het Parool.

De twee zitten vast. Twee andere leden van Satudarah zijn volgens de krant nog voortvluchtig. Eén van hen zou de voormalige 'president' van de Amsterdamse afdeling van de motorclub zijn.

Justitie onderzoekt een vechtpartij in een nachtclub in Amstelveen in de nacht van 25 op 26 december vorig jaar. Twee mensen kregen daar ruzie met zo’n acht leden van Satudarah.

Het Parool schrijft dat één van de slachtoffers werd neergeslagen waarna de verdachten hem volgens justitie bleven schoppen toen hij weerloos op de grond lag. Hij is bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht. Een andere man liep een snijwond op omdat hij geslagen werd met een glas.

Thorbeckeplein

De voortvluchtige 'president' was volgens de krant ook betrokken bij een vechtpartij bij een café op het Amsterdamse Thorbeckeplein. Daarvoor kreeg hij een gebiedsverbod.

Vrijdag bepaalde de rechter dat de twee opgepakte verdachten van de vechtpartij in Amstelveen nog zeker twee weken in de cel moeten blijven.