De 51-jarige vader uit Helmond die het heft in eigen hand nam door de belager van zijn dochtertje op te zoeken en te mishandelen, blijft in de gevangenis. De man gaat hier tegen in beroep.

Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft dat aangekondigd nadat de rechter het voorarrest van de verdachte donderdag met twee maanden verlengde.

Mario H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs'er die zijn dochter online had lastiggevallen. En terwijl de man ook gezocht werd door de politie, wist de Helmonder hem donderdag als eerste te vinden in Eindhoven.

Hij alarmeerde de politie nog maar wachtte de komst van agenten niet af. Hij sloeg zijn opponent met een metalen schep, zelfs toen hij al op de grond lag. De man werd met letsel aan zijn hoofd en armen opgenomen in het ziekenhuis. De aanklager verdenkt Mario H. van poging tot moord.

Reclassering

De 46-jarige Jack S. was voorwaardelijk vrij in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak voor vergelijkbare feiten. Omdat hij afspraken met de reclassering aan zijn laars lapte, werd hij gezocht door de politie.

Jack S. werd donderdag in het ziekenhuis aangehouden en zit ook weer in voorarrest. Mario H. werd argwanend toen zijn dochter opeens thuis rode rozen ontving, meldt het Eindhovens Dagblad.