De NS heeft dinsdagavond een defecte Intercity Direct-trein tussen Amsterdam en Rotterdam geëvacueerd. Gestrande reizigers die in de trein zaten, melden aan NU.nl dat de trein twee uur stilstond in de HSL-tunnel bij Rotterdam.

De verlichting in de treinstellen was uitgevallen. Vanwege het technisch mankement kunnen dinsdagavond geen Intercity Direct-treinen rijden tussen Breda en Amsterdam Centraal.

Een NS-woordvoerder laat weten dat evacuatie rond 20.00 uur in gang is gezet. De reizigers moesten over het spoor lopen om vervolgens per bus te worden weggebracht. In de trein, die rond 18.00 uur vanaf Rotterdam Centraal vertrok, zaten ongeveer 450 mensen.

Gedupeerden

De gedupeerden worden met negen bussen rechtstreeks naar Schiphol gebracht, waar zij een tegoedbon zullen krijgen van de Kiosk. Ook helpt de NS mensen die hun vlucht moeten halen. Voor de reizigers die hun vlucht hebben gemist en pas woensdag kunnen vliegen, regelt de NS een hotelovernachting, laat de woordvoerder weten.

Wegslepen

De defecte trein zal worden weggesleept. De NS overwoog eerder om de defecte trein met reizigers en al weg te slepen met een hulplocomotief, maar zag daar later van af. "Ter plekke wordt bekeken wat het beste werkt", zei de zegsvrouw.

De oorzaak van het defect is nog niet bekend. Treinreizigers tussen Rotterdam en Amsterdam Centraal kunnen gebruik maken van de reguliere Intercity-treinen.

De actuele situatie op het spoor