Zeeland krijgt toch weer intercitytreinen. Dat is het resultaat van lang overleg tussen de NS en de provincie. Vanaf Vlissingen gaan er vanaf december twee treinen tijdens de ochtendspits en twee treinen tijdens de avondspits richting de Randstad.

Dagelijks gaan er in de spits vier intercity’s rijden tussen Rotterdam en Vlissingen, meldt Omroep ZeelandEen woordvoerder van de NS bevestigt aan NU.nl dat de treinen vanaf december 2017 worden opgenomen in de dienstregeling. 

De vier ritten komen boven op de huidige dienstregeling. Het betekent een tijdwinst voor reizigers van 18 minuten. De intercity zal na Vlissingen stoppen in Middelburg, Goes, Bergen op Zoom en Roosendaal

De provincie was kwaad op de NS vanwege de nieuwe dienstregeling. Sinds 2011 was de reistijd tussen Amsterdam en Zeeland ruim een half uur langer geworden.

Bovendien waren bij de laatste nieuwe dienstregeling alle intercitytreinen naar Zeeland uit het spoorboekje geschrapt. Tot 2011 reed er naar Zeeland ieder uur één intercitytrein van Amsterdam naar Vlissingen.

Schooltijden

De nieuwe treintijden benadeelden niet alleen forenzen, maar ook andere vervoerders in de provincie en Zeeuwse scholen. Deze moesten namelijk de rij- en schooltijden aanpassen op de sterk veranderde dienstregeling.

De NS had al deze besluiten genomen zonder overleg met de provincie.