De Amerikaanse juriste die stage loopt bij het Internationaal Hof van Justitie heeft het bericht waarin zij de politie in Den Haag beschuldigt van racisme en politiegeweld verwijderd.
 

De Haagse politiechef Paul van Musscher deed donderdagmiddag zijn beklag bij het Internationaal Hof van Justitie (ICJ). ''Als wij fouten maken leggen wij verantwoording af, maar als we valselijk beschuldigd worden dan stappen wij naar voren. Dat accepteren wij niet'', zo motiveerde de korpschef zijn stap.

Volgens de politie zijn er verontschuldigingen aangeboden door het internationaal gerechtshof. Ook wordt de zaak bij het gerechtshof intern hoog opgenomen volgens de politie.

Het ICJ maakt desgevraagd bekend op het moment niet te reageren op de kwestie. 

In een uitgebreid Facebook-bericht maakt de juriste verwijten richting de politie. Bij een arrestatie op dinsdag stelde de vrouw dat de politie handelde vanuit racistische motieven. Zoals volgens haar lezing vaker gebeurt. 

De vrouw beging volgens de politie dinsdagochtend een verkeersovertreding en kon zich daarna niet identificeren. Doordat de vrouw zich verzette hielden de agenten haar aan.