De politie heeft donderdagavond negen leden van het Haarlemse chapter van de motorclub Hells Angels aangehouden na een inval in het clubhuis van de motorclub, aan de Baljuwslaan.

Volgens de politie gaat het om alle leden van het Haarlemse chapter.

Ook is een 32-jarige vrouw opgepakt. Zij is geen lid maar wel verbonden aan het chapter. De verdachten zijn aangehouden tijdens een politieactie in het clubhuis en in woningen in Haarlem en de penitentiaire inrichting in Heerhugowaard.

Er worden ook doorzoekingen gedaan in het clubhuis en panden in Zwijndrecht, Gouda, Leiden, Warmond, Alkmaar, Hoofddorp, Velsen-Zuid, IJmuiden, Heerhugowaard en Haarlem.

Criminele organisatie

De negen mannen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, stelt de politie. Een aantal leden wordt ook verdacht van onder andere afpersing, bedreiging, geweld en brandstichting.

De mannen, in de leeftijd van 35 tot en met 64 jaar, komen uit Haarlem, Leiden, Gouda, Alkmaar en IJmuiden. De vrouw komt uit Haarlem.

Onderzoek

De actie is onderdeel van een vanaf 2015 lopend strafrechtelijke onderzoek, waarbij 29 zaken uitvoerig zijn bekeken. Hieruit is de verdenking naar voren gekomen dat leden van de Hells Angels chapter Haarlem, in wisselende samenstelling bij deze incidenten betrokken waren, aldus de politie.

Het clubhuis is gesloten op last van de burgemeester.