Vijf Groningers zijn dinsdag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende beroving in Groningen in oktober jaar. In totaal werden zeven huizen doorzocht.

Volgens de politie zijn de verdachten vier mannen van 22, 25, 29 en 20 jaar en één vrouw van 23-jaar oud. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een beroving met een automatisch wapen, bezit van drugs of beide.

Eerder dinsdag werd een 36-jarige inwoner van Groningen gearresteerd die eveneens wordt verdacht van betrokkenheid bij dezelfde overval. Na onderzoek kwam de politie de vijf verdachten op het spoor.

Er werd een arrestatieteam ingezet omdat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk waren. In de woning van de 22-jarige lag een vuurwapen binnen handbereik tijdens de arrestatie. Een 23-jarige vrouw die in hetzelfde pand was is ook gearresteerd.

De politie trof in de woningen een uzi, een vuurwapen en vier imitatievurwapens aan. Ook waren er grote hoeveelheden hard- en softdrugs aanwezig en lag er voor ruim 8.000 euro aan contant geld. 

Beroving

Bij de beroving werd een 26-jarig slachtoffer door drie mannen onder bedreiging van wapens gedwongen zijn sieraden en telefoon af te staan.