De 51-jarige vader uit Helmond die vorige week het heft in eigen hand nam door de tbs'er die zijn dochter online lastig viel op te zoeken en te mishandelen, blijft vastzitten. De belaagde man liep letsel aan zijn hoofd op.

De rechter-commissaris verlengde zijn voorarrest maandag met veertien dagen.

Mario H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs'er die zijn 14-jarige dochter online had lastiggevallen. De man wist de tbs'er, die ook door de politie werd gezocht, donderdag op te sporen in Eindhoven.

Hij alarmeerde de politie nog maar wachtte de komst van agenten niet af. Zijn opponent werd met een metalen schep geslagen en werd met letsel aan zijn hoofd en armen opgenomen in het ziekenhuis.

Poging tot moord

De aanklager verdenkt Mario H. van poging tot moord.

In een nadere toelichting maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend dat Mario H. de wraakactie ook in gesprekken met de politie al had aangekondigd. Vermoedelijk heeft hij sinds woensdag staan posten bij de auto van de man.

Rode rozen

 

De 46-jarige Jack S. was voorwaardelijk vrij in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak voor vergelijkbare feiten. Omdat hij afspraken met de reclassering aan zijn laars lapte, werd hij gezocht door de politie.

Jack S. werd donderdag in het ziekenhuis aangehouden en zit ook weer in voorarrest.

Mario H. werd argwanend toen zijn dochter opeens thuis rode rozen ontving, meldt het Eindhovens Dagblad.