Kades Rotterdam vrijdag dicht vanwege hoogwater

In Rotterdam worden verschillende kades afgezet omdat vrijdag een hoge waterstand wordt verwacht in de Maas. Dat heeft de gemeente donderdag gemeld.

De afzettingen komen op kades op het Noordereiland, op de Maasboulevard en bij de Esch, op de Wilhelminakade, bij de Kreeksehaven en het Zuiddiepje in Oud IJsselmonde en langs de Piet Smitkade en het Boterdiep in de omgeving van het Feyenoordstadion. Auto's worden als het nodig is, weggesleept.

Tijdens het hoogwater houden politie en gemeente de situatie in de gaten. De hoogste waterstand die wordt verwacht is 2.60 meter boven NAP, aldus Rijkswaterstaat. Deze stand wordt vrijdag rond 16.30 uur verwacht. Bij Hoek van Holland kan de waterstand zelfs 2.80 boven NAP halen.

Het hoogwater heeft te maken met twee achtereenvolgende stormen in combinatie met springtij in de Noordzee. Mogelijk wordt vrijdag de Maeslantkering bij Hoek van Holland gesloten.

Behalve Rotterdam worden ook in andere plaatsen langs de Maas kades afgesloten. In Maassluis gaat de loswal op de Burgemeester de Jonghkade dicht. In Vlaardingen gaan de loswallen en rijwegen langs de Buitenhaven en de Koningin Wilhelminahaven en het oostelijk deel van de Maasboulevard dicht.

Lees meer over:
Tip de redactie