Provincie gaat meebetalen aan herbouw gemeentehuis Waalre

De provincie Noord-Brabant gaat meebetalen aan de herbouw van het gemeentehuis in Waalre dat in 2012 werd verwoest door een aanslag. 

De gemeente Waalre had eerder gevraagd om 500.000 euro subsidie en door de provincie is nu ruim 300.000 euro toegekend. ''De gemeente verdient een gebaar van solidariteit vanwege de buitengewoon ernstige aanleiding'', staat donderdag in een mededeling aan Provinciale Staten.

Het monumentale gemeentehuis van Waalre werd in de zomer van 2012 verwoest door een aanslag. Er reden twee auto's naar binnen waarna het pand uitbrandde. De aanslag is nooit opgehelderd. In 2013 hield de politie drie verdachten aan, die later wegens gebrek aan bewijs weer op vrije voeten kwamen.

Herbouw

Waalre is eind vorig jaar begonnen met de herbouw van het monumentale pand ui 1929. Op de zelfde plek als het oude pand verrijst een multifunctioneel gemeentehuis. De kosten lopen inmiddels hoger op dan ruim 9,3 miljoen euro die was gereserveerd.

De opening van het nieuwe gemeentehuis is gepland in het eerste kwartaal van 2018. De gemeente heeft het koninklijk huis uitgenodigd voor de opening.

Lees meer over:
Tip de redactie