Twee broers uit Eindhoven zijn dinsdag gearresteerd voor een extreem gewelddadige overval en verkrachting van een vrouw in een chalet in Schaijk in 2009. Nieuwe informatie leidde de politie naar de mannen (26 en 28 jaar). 

Ze waren dinsdag niet thuis toen de politie ze wilde aanhouden, maar meldden zich desgevraagd dinsdagmiddag op het politiebureau in Den Bosch.

De 28-jarige man zat al eens eerder vast wegens vermoedelijke betrokkenheid, maar hij werd weer vrijgelaten en niet veroordeeld.

De destijds 55-jarige vrouw en haar 46-vriend werden zwaar mishandeld en de inboedel van het vakantiehuisje werd vernield. De overval en verkrachting duurden bij elkaar een uur.

De schokkende overval en verkrachting maakt deel uit van ruim vijftig cold cases die prioriteit krijgen van de politie, maar staat niet op de zogenoemde cold case-kalender die de politie maandag uitdeelde in gevangenissen.  

Op die kalender staan 52 zaken die nooit werden opgelost. De recherche hoopt dat gedetineerden die informatie over de zaken hebben met tips komen. In iedere zaak is een beloning beschikbaar.