Een man is zaterdagavond lichtgewond geraakt na een schietincident op de parkeerplaats van schaatsstadion Thialf in Heerenveen. Het slachtoffer is Clafis-directeur Bert Jonker.

Ingenieursbureau Clafis, dat tevens sponsor is van een schaatsploeg, bevestigde dit later op de avond. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. De politie heeft sterk het vermoeden dat het gaat om een zakelijk conflict.

Jonker is met verwondingen aan zijn hand naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is nog op zoek naar de dader, maar weet wel wie hij is. De Friese politie roept hem op zich te melden.

Meerdere getuigen meldden kort na het incident dat er was geschoten op de parkeerplaats. Onderzoek van de politie bevestigde dit.

EK schaatsen

Het incident heeft volgens een politiewoordvoerder niets te maken met het EK schaatsen dat dit weekend plaatsvindt in Thialf. Clafis is de hoofdsponsor van de schaatsploeg waar onder anderen Jorrit Bergsma voor schaatst.

Het politieonderzoek was rond 22.00 uur grotendeels afgerond. Alleen rond de plek van het incident blijft een klein deel van het terrein afgesloten.

De schietpartij vond zaterdagavond rond 19.00 uur plaats. De politie rukte massaal uit en een groot deel van de parkeerplaats werd afgezet. Mensen die hun auto hadden staan op het terrein mochten niet bij hun voertuig komen.