De bestuurster van de witte Fiat 500 die donderdag aan het begin van de avond een ernstig ongeval op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek veroorzaakte en daarna doorreed, heeft zich later op de avond alsnog gemeld bij de politie.

De 32-jarige vrouw uit Dordrecht verklaarde niets van de chaos te hebben meegekregen.

Even na half zes verloor de vrouw op de snelweg richting Rotterdam ter hoogte van Zevenbergschen Hoek de macht over het stuur. Een achteropkomende auto moest daarop hard op de rem waarna een kop-staart-botsing ontstond met nog drie voertuigen.

Drie inzittenden van de tweede auto, waaronder een 2-jarig kind, raakten lichtgewond. Zij zijn ter controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Weggetakeld

Drie auto's konden na de botsing niet verder rijden en zijn weggetakeld. Omdat onduidelijkheid bestond over de toestand van het kind kwam een traumahelikopter ter plaatse, die landde op de snelweg. Twee rijstroken bleven bijna twee uur dicht voor hulpverlening, berging en onderzoek, waardoor een flinke file ontstond.

Na het ongeval riep de politie onder meer via Twitter op uit te kijken naar de witte Fiat 500 die na de botsing was doorgereden. Ook een politiehelikopter zocht mee naar het voertuig.